Header Ads

Imam MudaSalam..semua mudah-mudahan kita semua diberkati Allah, Amin.. hemm rasanya lama gak Apiez tak updet blog, bkn ape disebabkan sibuk, masalah kesihatan dan sebagainya.. hari ni rasa tergerak hati nak menulis cerita tentang salah seorang kawan Apiez yang berjaya menjadi salah seorang daripada 10 orang peserta Imam Muda yang dianjurkan oleh Astro Oasis dan ada sebab lain jugak tergerak untuk menulis ni ,jadi baca samapai habis ek.hehe. Alahmdulilahkan, hemm daripada awal lagi Apiez dah merasakan kawan Apiez tu akan terpilih, sebab salah satu kekuataannya adalah suaranya yang merdu apabila mengalungkan ayat-ayat suci Al-quran. 

Korang nak tahu tak sape kawan Apiez diantara  10 orang peserta  Imam Muda tu?, okey tengok kt bawah cube teka..heheh ;


1. Ahmad Syakir Zamri, 19 tahun (Kelantan)
2. Muhammad Khairul Azhar Ghazali, 21 tahun (Kedah)
3. Nik Muhammad Adib Md Amin, 22 tahun (Kelantan)
4. Amiril Md Banin, 25 tahun (Kuala Lumpur)
5. Nuri Ali Arbain, 25 tahun (Pahang)
6. Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan, 26 tahun (Pulau Pinang)
7. Ahmad Hazran Ahmad Kamal, 26 tahun (Negeri Sembilan)
8. Sharafuddin Suaut, 26 tahun (Sarawak)
9. Hizbur Rahman Omar Zuhdi, 27 tahun (Kedah)
10. Mohd Taufek Mohd Noh, 27, tahun (Johor)

nama peserta yang Apiez boldkan tulah kawan Apiez Sharafuddin atau Abe Syara, kami kat sini tak panggil dia Abe Syara sebab kami pangil dia Mat din...


okey disesbabkan cite kat bawah nilah membuatkan apiez nk menulis.... Apa kaitan yek?, takde kaitan langsung..huhuh.. saja lah tu..hahah

smlm Apiez dapat panggilan daripada Pihak Astro, daripada rancangan Iman Muda, pihak Astro tanya pasal tesis Abe Syara. Pihak Astro bagi tahu Abe Syara risau tesis dia dah hantar ke belum kat fakulti FPI,.huhuh, terkejut den, tiba2 tanya tesis Abe Syara, mula-mula blur gak, bila ingat-ingat balik  ooo Mat din, kami kt sini tk panggil dia Abe Syara..

Apiez pon jwb, tesis Abe Syara saya akan hantar pada hari isnin, sebab hari ini saya  ada kerja kt PD ( wah skema jap huhuh).. (Sebenarnya Abe Syara, dia mintak tolong Apiez  hantar tesis dia kt  Fakulti dia, sebab dia tak sempat nk hanta sendiri. nak buat cam mana kan  hari tu juga dia terpaksa berangkat ke Masjid Wilayah untuk meneruskan perjuangannya sbg perserta Imam muda).. Tesis Abe syara,  Apiez dh hantar td.
 
Apa-apa pun Apiez dan Kawan- Kawan kt UKM harap Abe Syara berjaya dalam program Imam Muda, 

Majlis pelancaran Imam Muda di Palace of The Golden Horses pada 11 Mac lalu.

  Abe Syara @ Mat Din
Semoga Allah Memberkati dan Memberi Kejayaan Kepada Mu ; Ihklas daripada Apiez, Din, Im dan Kawan-Kawan UKM yang mengenali Mat Din.

4 comments:

  1. Semoga abe syara dapat menimba ilmu dengan sebaiknya dalam akademi imam muda

    ReplyDelete
  2. amin..n gud luck tuk abe syara.. apis dah bocorkan nama glamor abe syara ..hahahaha

    ReplyDelete
  3. amin ..hahah opss terbocor pulok..huhuhu.. tkpe sedap ape nama glmrz tu..hahah

    ReplyDelete

Powered by Blogger.